Reacties

Opening Cultuurpodium Helsdingen in Vianen 2018

Wij kijken nog steeds met meer dan volle tevredenheid terug op de opening van afgelopen vrijdag. Wij hebben ook het hele weekend complimenten ontvangen over de opening en daarin worden jullie steeds benoemd. Jullie waren echt geweldig. Uiteindelijk hebben wij het slagen van de opening voor een groot gedeelte in jullie handen gelegd
en daar plukken wij nu de vruchten van. Er zijn al ideeën ontstaan hoe wij jullie vaker kunnen inzetten want wij willen meer Pinkenbiest!
St. Bart Party in Burgers Zoo in opdracht van OMNIPODIUM
Lieve Anne Marie en Marleen, Ik schrijf "lieve" maar daarmee doe ik jullie tekort : het zou moeten zijn : "lieve, lekker gekke, maar wel slimme , zeer getalenteerde" dames : wat waren jullie zaterdagavond tijdens onze st Barty Party goed! En wat hebben jullie veel bijgedragen aan de sfeer , de feestvreugde en de lach! Nogmaals, mede namens Marlies , ENORM bedankt daarvoor! We wensen jullie al het goede, enne.......kun je ons de tekst van het Schone Integrale Stukjeslied nog even toesturen?
Met vriendelijke groet - Kind regards, A.J

Impro Comedy voor het Martini Ziekenhuis te Groningen

Pinkenbiest brengt energie en ontspanning op een zeer vermakelijke manier. Ze zijn top in improviseren, lijstje met statements uit de zaal, keuze van type muziek uit de zaal en een nieuw lied is geboren. Wij hadden een stafdienstactiviteit voor ongeveer 80 medewerkers in de Melkfabriek te Bunne. De dames kunnen onder muzikale begeleiding het publiek enthousiast maken. Zij vertalen de inhoud makkelijk naar de praktijk. Het was een enerverende middag waarbij veel is gelachen, maar ook veel energie is opgedaan.
Remko Smit, directeur Financiën en Zorgadministratie van

WZA Wilhelmina Ziekenhuis Assen - avond voor specialisten in de Buitensociëteit in Haren (Groningen)

reacties aan de organisatie van de gasten:

'De twee cabaret dames, de lokatie en het buffet (niet vaste zitplaatsen!) waren allemaal super!'
'Ik vond de dames inderdaad ook erg goed!!'
'Het was een heel leuk feest'
Allereerst m’n (en ook die van Pieter, tja, wie kent hem niets sinds vrijdag….) complimenten voor het stafdiner!"
'Erg leuk! En bijzonder maffe dames, knap'

Kinderopvang Bimbola

De reacties waren laaiend enthousiast. De leukste beleidsdag tot nu toe.
We hebben tissues nodig gehad om onze lachtranen te stelpen en hadden spierpijn in de kaken van het vele lachen. Kortom: onvergetelijk!"

Cabaret 'op maat' voor Nationale Nederlanden

k wilde nog even terugkoppelen dat we heel veel complimenten hebben gekregen over jullie optreden.
Iedereen heeft het erg naar hun zin gehad en vonden jullie bijdrage top!
Zouden jullie misschien jullie presentatie nog willen delen? We willen deze namelijk doorsturen aan de mensen die er niet bij konden zijn.
Het is dus uitsluitend voor intern gebruik.
Ik hoor graag of het kan.
Alvast dank.
Groet Merla
Merla Müller / Nationale-Nederlanden /Marketeer / DistributieMarketing

Secretaressedag HAN

Hallo Anne-Marie en Marleen,Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag! Nogmaals bedankt voor jullie leuke en uitmuntende bijdrage!
Groeten,
Laura Langestraat-Reijmers

Uitreiking Bake Five Award

Beste Anne-Marie,
Alweer bijna een week geleden, maar ik wil jou en Marleen graag nog heel hartelijk danken voor de super begeleiding die jullie hebben gegeven aan onze Bake Five dag.
Jullie hebben een groot aandeel gehad in het succes van de dag. We hebben erg goede reacties gekregen vanuit de diverse bakkerijen.Hierbij een tweetal foto's ter herrinnering.Nogmaals dank!Met vriendelijke groet,
BAKE FIVE B.V.
Sandra Wedman
Marketeer

Managers Meeting Securitas in Jaarbeurs Utrecht

Beste dames,
15 December was er een grote Securitas managementmeeting in het mediatheater in de Jaarbeurs. Het was een volle dag met veel informatie en presentaties. Aan het einde van de dag stond onderzoeksbureau Pinkenbiest gepland met de uitslag van een tevredenheidsondezoek onder ons managementpersoneel. Het had zo maar waar kunnen zijn gezien het thema van de dag.
En daar kwamen ze dan de dames in hun opvallende mantelpakjes die ons een uur lang vermaakten met hun uitgelezen humor. Razendknap dat ze zich zo goed hadden ingeleefd in de bedrijfscultuur en heel veel namen kenden. De snelle grappen waren perfect op onze mensen van toepassing; speurhonden die tevredenheid konden meten, het grote "je hoort er bij" lied, klantbeleving van dichtbij etc.
Vol energie konden we aan de borrel en diner. Het is een echte aanrader voor diegenen die hun bedrijf op een komische manier willen doorlichten.
Met vriendelijke groet,
Aubert van Engelen
Senior Trainer/Consultant
Dames,
Ik was onder de indruk van jullie kunsten en heb niets dan positieve commentaar gekregen na afloop / aan de borrel.
Met name het actuele gehalte en de snelheid viel goed in de smaak. Een prima afsluiting van een dag binnenzitten!
Ikzelf kwam er redelijk genadigd af dus dat was prettig..
Nogmaals dank voor de prima performance.
rgds
Peter

Met vriendelijke groet,
Peter Schollmann
Directeur
Securitas Transport & Aviation Security B.V.


Recensie 3voor12 Sonsbeek Theater Avenue

In dezelfde tent kun je ook terecht voor cabaretduo Pinkenbiest. Een bijzonder duo, niet alleen omdat ze voor 'cabaret door twee dames' ongebruikelijk expliciet zijn (wat fijn is), maar ook omdat ze muzikaal wat meer in hun mars hebben dan bijvoorbeeld een Youp van 't Hek (wat ook fijn is). In 'Opzeiken' krijgt iedereen er van langs. Een geslaagde Slagerij van Kampen persiflage, hilarisch bezongen beroepsgroepen en een inkijkje in het privé leven van twee clowns zijn de opmaat voor een nummer wat zo van Borsato had kunnen zijn. Vocaal vuurwerk, zowel solo als in de prachtige samenzang, maken van het verrassende en zeer macabere 'Vandaag' een werkelijk indrukwekkende beleving. Het publiek met een grimlach achterlatend neemt Pinkenbiest je daarna nog even mee naar vakantiekamp 'De Ark'. Alsof de EO het nog niet moeilijk genoeg heeft! Afsluiter is het lied met 'De Boodschap'. Het publiek wordt geadviseerd letterlijk het leven in eigen hand te nemen. Met 'Masturbeer je eigen leven' wordt in Toppers-stijl afscheid genomen van het publiek. Hele goede voorstelling, ook muzikaal!

Studiedag Amerpoort Ambulant in Amersfoort

Gerda en Johanna hebben met hun kleurrijke aanwezigheid er mede voor gezorgd dat deze dag ,
van de divisie ambulant van de Amerpoort ,niet snel vergeten zal worden.
Hun sfeervolle, met veel humor doorspekte aankondigingen,
zijn binnen de organisatie een eigen leven gaan leiden.
“moeilijke mensen zijn niet moeilijk ,het zijn toppers op de verkeerde plaats”!
Dat zij ook met hun muzikale kwaliteiten kleur geven mag vermeldt.
Zo luiden zij de lunch in met een improvisatie op woorden die voortkomen uit de workshops
en is de afsluiting een knaller met daarin heel veel woorden uit de afgelopen dag.
Gerda en Johanna dank voor jullie kleurrijk aandeel !
Namens Irene Konig en Lia de Graaf
Afdeling Ambulant
Amerpoort

Betonfeest (inwijding Braamberg gebouw) van De Gelderse Roos te Arnhem

Hallo damens, erg goeie reacties op jullie optreden...
Directie vroeg mij zelf net om jullie emailadres om zelf dankbetuigingen te uiten Ik vond het zelf ook weer erug goed.
Vet improvisatietalent!!!
daarna directie:
Hallo Anne-Marie en Marleen,
Langs deze weg nog een extra bedankje en complimenten van Hans Hesta voor jullie zo geslaagde bijdrage aan ons "betonbal".De enthousiaste reacties van zeer veel medewerkers op jullie optreden was enorm!
namens Hans Hesta en met vriendelijke groet,
Felice Snel Directiesecretaresse Arnhem de Gelderse Roos

Fragment uit weblog Effectgroep Opdracht voor KPN mobiel in Scheveningen

Anne Marie Wolterink en Marleen van Schie (twee rasentertainers/cabaretiers vanuit onze stal), verzorgen op dit moment een interactieve en ludieke terugkoppeling van de dag. Na een korte komische kick-off is het nu tijd voor theatersport. Na het voor- en hoofdgerecht dus even uit de stoel en in beweging komen. De stemming raakt er al snel in. De hilariteit is groot. De energie voelbaar. En het leuke is dat de input (feitelijke kick-off, de trendsafarie, de belevingen van de middag en het samenwerken) allemaal op een luchtige manier de revue passeert.

Algemene ledenvergadering VML, 10 jarig bestaan en wisseling van bestuur

Even laten weten, dat ik gisteren zo van jullie genoten hebt. Dankzij jullie is het een echt feest geworden en heeft het vele VML-leden weer een impuls gegeven om door te gaan. Met plezier zal ik jullie optreden doorgeven.
Joke Dekker-Booij (MBvO- en Sport-enSpelleidster) (uit het sfeerverslag van de dag)..............................
Daar wacht ons een warme ontvangst door Gerda en Johanna, die voor een cabareteske rode draad voor het ochtendprogramma fungeren.
Zij zorgen met hun brede, absorberende schoudervullingen voor de emotionele begeleiding, want het is niet niks een 10-jarig bestaan vieren en tegelijkertijd een 4-koppig bestuur wat opstapt en waar na vele oproepen nog maar 2 nieuwe mensen zich kandidaat hebben gesteld. ...............................
Na een heerlijke koffie met cake nodigt het duo ons uit de prachtige kerkzaal in. Wij krijgen eerst van hen de gelegenheid er alles nog maar even uit te gooien wat ons dwars zit, jeugdfrustraties, conflicten met collega’s, noem het maar op. Door een van de weinige mannen wordt dankbaar gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Iedereen denkt dat zijn frustratie de minderheidspositie zal zijn temidden van alle vrouwelijke collega’s, maar nee, hij heeft in zijn jeugd nooit met Dinky Toys kunnen spelen!
Gerda is het met hem eens dat is pas een echte frustratie en zo mag hij even uithuilen aan de schouder van Johanna. Over emotionele begeleiding gesproken! Na nog een aantal kwinkslagen en lachsalvo’s introduceren zij Marjan met een prachtig lied over ‘Marjan (Maya) de Bij’ en zetten zo haar alomtegenwoordigheid op een geweldige manier neer.........................................................................................................................................
Voor de koffiepauze geven de dames nog wat beeldende plaatjes over de diverse redenen waarom men geen deel uit zou willen maken van het bestuur en worden er enkele mensen geïnterviewd door het duo of men zich herkent in één van deze voorgestelde situaties. En dan is er koffie! ........................................................................ De tijd geeft aan dat het lunchpauze is. Marjan bedankt de dames van de emotie die mede bepalend waren voor de geweldige sfeer.

17 maart 2007 Gertrudiskapel Utrecht

Het FLASH-campagneteam van het NISB, FLASH tour 'Bewegen met plezier'

Wat een gouden duo zijn jullie zeg!
Jullie weten als geen ander de inhoud van een boodschap zo te vertalen dat ie messcherp, maar met een frisse kwinkslag op het netvlies gegrift wordt en …..blijft hangen. Jullie gaan veel verder dan het “opleuken” van een congres of evenement.
Je weet het publiek zo te boeien en te betrekken dat iedereen door het onderwerp gegrepen wordt en de bijeenkomsten een levendig karakter krijgen. Het succes van de 40 beweegweken in woonzorgcentra tijdens de ouderencampagne 2005 was vooral aan jullie te danken. De manier waarop jullie je hebben ingeleefd en je presentatie hebben afgestemd op de doelgroep was werkelijk subliem.
Ook tijdens het afsluitingscongres op 8 maart in Driebergen waren jullie de zo gewenste humoristische en relativerende verbinding tussen de verschillende sprekers en activiteiten. Mede door jullie degelijke voorbereiding en creatieve ingevingen, zijn onze bijeenkomsten een daverend succes geworden. Dat vinden wij als organisatoren niet alleen, we krijgen het ook terug van onze gasten. En daar gaat het om!
Veel succes met al jullie activiteiten en graag tot een volgende keer!

Ondernemingsraad Unilever, congres over ouderenbeleid binnen het bedrijf

'Allereerst mijn complimenten over de teksten. Ik heb vreselijk moeten lachen om de teksten. Ze zijn ontzettend leuk.'

Philips Semiconductors, uitreiking van de QIC Awards tijdens landelijke finale

Gedrevenheid, durf, inzet, trots over de eigen prestatie en vooral het luisteren naar de opdrachtgever en zijn gegevens kunnen verwerken in de act. Het lijken ingrediënten van een peptalk van bijv. Hans van
Breukelen, maar ze zijn wel heel typerend voor de twee dames, jullie dus, van Pinkenbiest.
Het is overbodig te zeggen dat jullie succes hadden, maar hiermee willen wij onze bewondering nog eens benadrukken.
Het was een essentiële toevoeging aan de opzet van de avond, precies zoals wij dat in gedachten hadden, maar doe het maar eens. Sta da maar eens voor 100 verwachtingsvolle mensen!
Jaarlijks worden er in de bussen terug evaluatieformulieren uitgereikt. Alle deelnemers hebben deze ingevuld. Een score van 9! Voor Pinkenbiest. Een mooiere toegift hadden jullie je niet kunnen wensen denken wij zo.

Fragment uit 3voor12 recensie over Sonsbeek 2006 (Pinkenbiest - WUR BEK)

 Het metalcabaret van de Pinkenbiest dames was voor menig toehoorder te hardcore. Tijdens het nummer 'Ontspan' verliet men hoofdschuddend de tent door het hoog confronterend karakter. Nee, echt! bleek een treffende titel te zijn. Volharders werden daarna getrakteerd op zondermeer het meest hilarsche stukje Sonsbeek: 5 minuten Paranormaal Corner op de Huishoudbeurs. Legendarisch!

Iemand uit het publiek bij voorstelling WUR BEK van Pinkenbiest

'Ik heb gisteren van jullie genoten!Wat lekker snel, leuk. Mooi in beeld, mooie stemmen. Constant contact met ons. Leuke vondsten. Heerlijk om te zien'

Directrice Muller-de Graaf over opening nieuw kantoor

'Het was ontzettend leuk. Ik heb zelf ook nog een keer de rondleiding mee gedaan en heb me werkelijk bijna een astma aanval gelachen!'

Jaarlijkse diplomauitreiking Grolschacademie

 Marleen & Anne-Marie,
Hartstikke bedankt voor jullie geweldige optreden gisteren.Wij hebben genoten en we hebben ontzettend veel positieve reactie gekregen! Erg knap dat jullie dit voor elkaar gekregen hebben zonder de mensen echt goed te kennen; veel mensen waren daarvan onder de indruk. Het was zeker geslaagd!

Custom Made

 

Securitas

Philips

KPN Mobiel

Unilever

Grolsch 

Amerpoort

Kadaster

UMCG Groningen

Martini Ziekenhuis

IMPRO COMEDY

 

Interactie en Energie!

Met input uit de zaal

en hun pianist

bestormen deze dames

het publiek.

Zij improviseren, zingen,

vliegen langs muziekstijlen

van Levenslied tot Hardrock

van Jazz tot Opera.

Een Creatieve Breinsessie

 

 

 

Wat betekent Pinkenbiest?

Een PINK is een koe die nog niet heeft gekalfd en BIEST is de eerste melk van een koe die gekalfd heeft... 

PINKENBIEST is de ultieme onmogelijke combinatie.

VOOR EEN...

 Symposium |  Congres

Themadag | Ledencongres

Opening | Aftrap

Bijeenkomst | Vergadering

Jubileum | Workshop

Event | Studiedag

Sessie | Ideeënbom